Return to Bemutatkozás

Rólunk:

Többcélú intézmény:
bölcsőde-óvoda

Élménypedagógia

A nyugalom szigete

Együttnevelés a családdal

Egészséges, házias étkeztetés

Ideális csoportlétszámok

Intézményünk, a Hajdúbagosi Óvoda és Bölcsőde Hajdú-Bihar megyében, Debrecentől 20 km-re található, Hajdúbagoson a Nagy u 105 szám alatt.
Nevelőközösségünkre jellemző az elfogadó és befogadó szeretetteljes légkör, empátia és tolerancia. Stabil nevelői közösséggel, egységes pedagógiai elveket képviselve, magas színvonalú óvodai nevelést nyújtunk neveltjeink számára. Óvodánk családias, épülete ideális, csoport létszámaink kedveztek az egyéni, különleges bánásmódot igénylő gyermekeknek és szüleiknek is. A népi hagyományok ápolása, az értékmegőrzés komplex módon épül be az óvodai hétköznapokba és ünnepeinkbe.
Fenntartónkkal, Hajdúbagos Község Önkormányzatával, jó kapcsolatot ápol az intézmény, melyet a jövőben is szeretne megtartani.
Óvodánk kellemes környezetben, könnyen megközelíthető helyen terül el a falu központjában.
Az óvoda épülete földszintes, tágas, napfényes, megfelelő kiszolgáló helyiségekkel ellátva. Óvodánkban van tornaszoba, van fejlesztő szobánk, ahol a külső szakemberek végezhetik fejlesztő munkájukat (logopédus, fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus).
Az óvoda épületei 2 részre osztják az udvart, mely változatos tevékenységet biztosít a gyermekek számára. Az udvarrészeken tudatosan tervezett játékeszközök segítik elő a gyerekek mozgásképességeinek harmonikus fejlesztését, a jó és tartalmas játéktevékenységet.
Óvodánk 1896-ban épült, azóta több új résszel bővített, ápolt összkomfortos épület. Az elnyert felújítási pályázat során szeptembertől már az új nyílászárók, a felújított tető és az újonnan megépített bölcsődei csoport várta a gyerekeket és szülőket.
Az ünnepek, hagyományok türközik az óvoda egyéni arculatát, helyi specialitásait.
Óvodánkban három csoportszoba van, mely helyet biztosít a gyermekek foglalkozásához, elmélyült játékához, az egész napi tevékenységhez. Minden csoportban a gyermekek életkorához igazodik az asztalok és székek mérete. Pályázatok és felajánlások eredményei a csoportszobákban lévő fejlesztő eszközök, játékok, úgy gondolom, maximális számban és minőségben vannak jelen minden csoportszobában. A gyerekek mozgásigényének kielégítésében nagy szerepet játszik a tornaszobánk, ahol a nagymozgást fejlesztő játékok, eszközök megtalálhatóak.
Személyi feltételeink: Óvodapedagógus
(óvodavezetővel együtt): 5 fő
Nevelést-oktatást segítő, szakképzett dajka: 4 fő
Pedagógiai asszisztens: 1 fő
Kisgyermek gondozó: 2 fő
Az óvoda alkalmazotti közösség létszáma: 12 fő
Nevelőtestületünk helyi pedagógiai programunkban megfogalmazott nevelési elképzelések szerint dolgozik. Módszereinkben és egyéniségünkben azonban sokszínűek vagyunk. A nevelő munkát közvetlenül segítők munkája szerves és nélkülözhetetlen része az óvodában zajló nevelő munkának. Fontos elvárás, hogy az óvodán belül a nevelői viselkedés minden ott dolgozó felnőtt részéről elfogadó, szeretetteljes és gyermeket támogató legyen.

Képes bemutatkozás: